Video nadzor

 Oblast video nadzora u današnje vreme doživljava pravu ekspanziju zavhvaljujući brojnim mogućnostima direktnog nadgledanja, snimanja i pregleda snimljenih situacija.

Postavljanjem na vidno mesto obezbeđuju prevenciju zabranjene aktivnosti. Aktivna zaštita podrazumeva da ukoliko dođe do nedozvoljene radnje postoji video zapis kao dokazni materijal. Primenljivost ovih sistema je velika kako u privatnim, tako i u poslovnim, proizvodnim, ugostiteljskim i dr. objektima. Pored zaštite sistemi video nadzora pružaju i mogućnost kontrole zaposlenih ili uočavanje neželjenih posetilaca Sistemi video nadzora u zavisnosti od potrebe korisnika moraju zadovoljiti osnovne uslove pouzdanosti, sigurnosti i tačnosti.

U ponudi možete naći kompletan asortiman spoljašnjih, unutrašnjih, skrivenih, mini i dr. kamera, video rikordera i digitalnih video rikordera, kao i prateće opreme. Pored vrhunske opreme naš tim vrhunskih stručnjaka će projektovati idealno rešenje u skladu sa Vašim željama i potrebama.

 

CCTV analogni video nadzor

Standardni video nadzor koji je najduže prisutan na tržištu i još uvek se najčešće ugrađuje na domaćem tržištu zbog prihvatljive cene. CCTV video nadzor sastoji se od analognih kamera koje su koaksijalnim kablom RG59 povezane na snimač. Za napajanje kamera potreban je poseban kabl za napajanje.

Kod ovog sistema ograničen broj ljudi može u isto vreme sa jednog mesta da pristupa video materijalu.

Najveća rezolucija video materijala koju CCTV može da pruži je 720p (HD).

 

IP video nadzor

IP video nadzor predstavlja savremeniju vrstu video nadzora od analognih CCTV. Komunikacija, odnosno prenos podataka vrši se putem UTP kabla. Brojne su prednosti nad CCTV-om, ali glavna je kvalitet video materijala odnosno slika. Tu je i mogućnost da se napajanje kamera vrši preko mrežnog kabla, razne prednosti prilikom snimanja i skladištenja video materijala. Ako se odlučite za ovaj vid video nadzora moćiće te da gledate kamere gde god da se nalazite , nećete morati kao kod CCTV kamera da gledate samo preko Dvr-a (televizora ili monitora).Cena je malo veća ali  efekat video nadzora je mnogo efikasniji.

Video nadzor možete gledati preko mobilnog telefona ,tableta ili kompijutera. Bilo gde da ste , putem interneta i aplikacije za video nadzor.

Da li se isplati ulaganje u video nadzor?

Upravo kao što smo napisali u podnaslovu u pitanju je ulaganje i to ono isplativo. Video nadzor se u većini slučajeva isplati i to višestruko, upravo iz razloga zbog kog se i ugrađuje.

Dakle, ako imate prodavnicu auto delova na primer, i primetili ste manjak u pazaru za prethodni mesec a ne znate kako su pare nestale postavite video nadzor i kada se to opet desi možete iz udobnosti svoje kancelarije ili doma da iskontrolišete dešavanja u radnji i saznate gde je problem.

Zatim, video nadzor sam po sebi predstavlja jedan od faktora koji će potencijalne lopove odvratiti od prekršaja koji su naumili da ostvare. Nije isto kada na ili u nekom objektu postoje kamere i kada je sve prepušteno zaposlenima ili slučajnim prolaznicima, pa ako neko slučajno vidi nešto.

Ta činjenica će uticati da se procenat verovatnoće da se dogodi neka krađa strmoglavo smanjiti.

Odgovor je kratak i jasan – Da, isplati se.